25小时网_佛山市民生活网

结婚真系好Q烦咯

同老公结婚差唔多一年啦,用佐半年时间稳佐呢份工。今个月开始做。。。我做两个星期,我已经唔想做,因为呢度某D.人好PK .用有色眼光睇人..以为自己高职位好巴闭咁 ,D死靓妹...
   又无得罪距..但系我照样厚住面皮对住距笑.....因为份工,我继续忍落去....但我每日翻到公司都好唔开心,好有压逼感...用尽办法安慰自己,令到自己可以坚持落去....但系我真系唔开心想走....但我又霖霖,我家婆, 屋企人...1.我家婆同家公猛咁同我讲:认真D做啊...等类型噶话,我知道距地关心我...但又比压力我,2.老豆老母成日担心我,如果无野做人地唔知点睇我...又成日叫我比心机做.....我唔想距地担心,我好努力去做,去融合D同事....可惜D.同事狗人看人低...当你透明.......我唔想系甘噶环境做野,,虽然福利好....但系我做得唔开心.......我唔做,,,距地就会好希望....我又唔想甘.....我老公又无野做.....有时候系度霖:系公司无论几唔开心,几委屈,翻到屋企最起码有老公系度...但系翻到去日日吵...唔吵, ,,都无野讲............哎'系屋企又甘,,系公司又望住DPK...唔做又唔得....这些日子...真系过得超唔开心.....好怀念以前甘D日子....起码少份压力.....其实我变好多,,,我系90后,属于D.好玩个D女仔.人地话我,我绝对用粗口骂翻距转后.人地用有色眼光望我,我绝对会刁距.......但宜家为佐生活,乜都要忍........  

沙发,,,,,同我D90后朋友一样。。
稳食艰难啊
公司所有人都喺咁串?
出来社会肯定有压力的
睇到题目同内容几乎讲紧两样野,LZ果然90后
出黎社会肯定有压力加黎,唯有自己去适应姐,无可能要人地去适应加~~~~~~~~~~~~~
才两个星期而已,每个地方都有适应嘅时候。慢慢来啦小朋友
自己做老板好了
福利好,又有甘多女?你辞职请推荐我去

返回顶部