25小时网_佛山市民生活网

究竟要点先可以一石二鸟呢?

琴晚奶奶话依家请个陪月要几千蚊,又唔一定好的哦,将果几千蚊吃左仲好啦。
我听左无出声,但我想请啊,因为我奶奶唔系好识煮野吃,我嫁左俾佢个仔甘耐,我未见佢买过黄鳝啊猪肝啊等等吃,只系叫我得闲就吃D鸡蛋,鸡蛋营养系丰富,但都要吃其他架,如果唔请陪月,到时我吃咩啊,唔通只吃鸡蛋就够啦哦?

佢煮啊D送我又唔系好岩胃口哦,平时都系我煮多,虽然我煮D送都唔好吃。其实尼D都好平常,但坐月系一个女人最重要的,佢关乎佢下半世的健康的,可能你地唔觉啦,但老左就会知道的咯,我想养好个身子,因为我本来就唔系好够血的人,到时唔通要叫我啊妈来服侍我啦?

无咩可能的,因为我嫁得比较远,我啊妈自己都有个家要照顾。,唔通我自己出钱请个陪月都唔得咩??你地话我点做先可以唔得罪个家婆又可以请到个陪月??

你家婆算唔错,你真系想请月嫂,就同距解释:请月嫂系五想距老人家甘辛苦。
话你妈比钱既!体距仲有无好多野讲
坐月系好重要的,我就系一个例子,我旧年10月份生B,因为家婆咩都唔识,坐月仲要我煮比距食,无补好身体,搞到依家经常感冒,每次感冒都好几个星期,哎!!!
其实楼主你想吃乜嘢,你都可以同家婆讲噶!仲有你刚刚生完BB是不可以吃猪肝的,因为吃着会断奶!
你自己唔好要求甘高。知足常乐!
每日煮姜酒鸡或姜酒蛋补营养,乡下坐月都系甘吃
食鸡蛋都唔错啦,我果时都系早上一只鸡蛋,一支百富露奶,个仔出世后成只捞仔甘,又白又肥,其实怀孕时期唔使食补品,就系坐月果时要补吓
你同你老公沟通一下咯,将自己想法讲出来
你想食咩米叫你老公去买,然后叫你家婆煮咯,买到翻黎就会煮啦。。月嫂你以为个个都好好架,一样有D好衰

返回顶部