25小时网_佛山市民生活网

我该向他妈妈求证吗?

先简单介绍下,我同佢系屋企介绍识的,大家都系以结婚为前提。识左有八个几月,过年的时候被男家催过一次婚,但由于本人觉得,仲未够了解佢,不想太快走入婚姻,想了解清楚对方为人先。而佢又想我早点同佢登记,俗语都有话,女怕嫁错郎!每次去佢屋企,佢妈都会问我们行成点,如果大家无乜问题,就考虑结婚。到今日为止,我觉得同佢相处下落来之后,女人的第六感话我知,佢有好多野瞒着我,主要系钱方面,佢同我讲,之前借了3万元比一个朋友A,但好衰唔衰,佢自己唔够钱借比人地,又问另一个朋友B借,(难听讲句,正常一点的人都唔会甘做蠢吧?)我就问,你呢个朋友A系边个,值得你要甘做?佢讲得好含糊,我怕佢唔耐烦,所以我都没有继续问下去!(因为我无从得知佢呢个朋友A系谁,可能系前女友的分手费,又或者系赌债......未求证之前,不敢轻易判断!!)前一排,因为B要急用钱,佢居然叫我借住一千元比佢应急先,当时我都有心郁过,想借比佢,因为唔算多,但后来都是无借比佢,一个大男人问女朋友借钱,可想而知,我系多么没有安全感!!后来唔够钱还比人,佢就同佢屋企人讲左,我该向佢妈妈求证一下吗?但如果我甘做,佢会点啉我?会导致断送呢份感情吗?

你觉得呢个人行得过吗
求证可以啊,问得既技巧性D喈。
但喺老实讲,作为一个未来结婚对象,实在唔敢结,乜都仲盲摸摸咁,点结。
家境大家都甘上下的,算是比较适合,屋企人也赞成,只系觉得佢对自己有保留!
问佢阿妈哦,会唔会比佢觉得我不信任佢?
其实几反感男人问女人借钱噶。。
一个大男人,自己有朋友有家人唔问。。。
竟然去问自己女友。。
1千蚊都要借,好人极都有限,LZ趁早走人好过了,无野值得求证

返回顶部