25小时网_佛山市民生活网

求意见 你地觉得我们这样能长久吗

估吾到我都会发帖,希望有过来人比到有用的意见啦
过年前识左个女仔,名方面几好,同我都有话题,又吾介意我屋企暂时条件一般,大家沟通都算坦诚直言,可以谈婚论嫁,问题系我屋企离距公司有60几公里,如果结婚后系敢日日跑百几公里,一个辛苦又危险,每日都浪费两个几钟系条路上,敢搞油费养车一年都三几万,距家下六千左右一个月,辞职又吾知可以做D灭,而且距又吾想转工。而我事业单位双休,年薪都超十万,平时下班都好有时间,距就鬼敢忙,第日我落班煮埋饭搞点晒距都未返到,真系好怕D时间敢大冲突第日会有矛盾。家下真系好矛盾,自己年纪又吾细29了,难得有个岩倾的真系有闪婚的冲动,但又怕日后作息时间吾夹后悔,有无过来人帮我分析下,好吾好赌一把

一系你养佢~~一系叫佢搵过份近近地,虽然工资可能无宜家咁高,但都好过日日跑咁远~~~
甘有米,系你屋企都距公司之间买套房系啦,各自回家一小时,,你买多台车俾距米得咯,,6K一个月,养车无压力
年薪超10W都话条件一般.......晒命.................
难得有个岩倾的真系有闪婚的冲动
我觉得如果两个人系一齐,有时候需要互相迁就,既然工作地点远,或者婚后劝她转工,话唔定她会应承,毕竟结婚后,大多数女人都会改变霖发,再唔得,就霖办法等你老婆快点怀孕,呢个系最有效的方法。
其次,如果年薪十万,你老婆又每月6k,不妨系她公司附近买套房,你地工资加起来,月供估计唔成问题。
周末翻去你屋企住下甘咯,可以减少婆媳摩擦,一举两得。
楼主过虑了,如果你女友嫁了你,比着拒都唔想日日开两个多钟上班啦,如果拒的工作不是公务员等,而是普通的私人企业等,可以叫拒转工的啊。。。难得找对了人,不要错过了哦
叫女的去你果边稳工米得咯,就算份工系4000都抵反来回D油费啦
雷啊,快来吧,有人想挨劈!
事业单位年薪十万,仲请人吗?