25小时网_佛山市民生活网

第一次怀孕,想请月嫂家婆唔比

第一次怀孕,本来好开心,因为竟然系双方无遗传基因既情况下怀又双胞胎。但系有一件事令到自己觉得好烦,到我生左要坐月果阵我妈唔得闲过尼照顾我,到时生两个怕个家婆一个人照顾三个人会好辛苦,所以我地都想请个月嫂。前几晚本来打算自己亲口同家婆讲,点知接得我妈一个电话,我LG就已经同家婆讲了,我家婆十分唔同意,我LG一向比较听妈话,所以他改变主意话唔请月嫂。当时我知之后有滴生气了。我同LG讲奶奶到时要刮姜煲姜醋,再照顾埋我地三个会好辛苦,到时忙唔过尼点算啊,我无臭过细佬,真系怕自己到时会搞到七国甘乱。我LG就话奶奶话到时再算,见步行步。一霖到坐月个月就觉得头大。我好想同家婆再倾下,但系我有唔知点开口,因为距就算对我有咩不满或者有咩意见距都唔会同我讲,而系返外家同距滴大嫂讲。我怕我强烈要求请月嫂后距会觉得我太娇贵,我有左发高烧入院果阵,距同我妈讲,依家滴人太娇贵了,距地以前做到见肚先知自己有左,到生果都仲系田度做野。仲有自己一直好狠女,但系依家个个都话如果我一生两个都系女,我家婆实会理都唔理我一下,搞到自己依家心好乱。
真郁闷
很多家婆都是不给的啦
家家有本难念的经
让她自己带咯。。
让她自己带咯。。
太正常了
一定要请,家婆不比阿妈甘锡自己个女,距唔会理你死活,家下未生就甘,生左话唔埋会发脾气爱理不理你,到时坐月坐唔好,落得一身病就烦死你,你家婆真系有病,请个人关距乜事,又唔使距俾钱.睇距甘既脾性真系不可靠.系我就实请.
你一来就2件,最好就请~~到时两个一齐哭,我惊大人痛苦到想跳楼。5请月嫂都起码请个钟点工。乜野都话到时先算,D人最下巴轻轻。最憎D家婆返外家讲是非噶啦~~
老人家都是这么小气的,没办法

返回顶部