25小时网_佛山市民生活网

广州人嫁佛山,唉~

我系广州人,嫁过来佛山!从一开始老爷奶奶就对广州人有偏见,就很不喜欢我!虽然最后都系结左婚,但家里气氛成日都好像不和谐甘!好在,我地不是一起住,但即使系甘都有矛盾,就曾经为左我个女只专用杯吵过架!原因就系我老爷认为一家人不应该分彼此,在屋企里边不应该有自己的专用杯!我觉得点解一个小朋友吾可以有自己只杯呢?我觉得好正常,但我屋企个老爷就系吾得!我奶奶就一发生少少事就鬼杀甘吵,仲曾经为左我地吾同距地住之类的事打电话比我妈妈发烂咋!讲讲下,仲话我同个老爷吵架吾尊重距地,距地可以搞到我同我老公离婚甘话!最嬲的系,系我生完第2个BB,出院果时,我奶奶就同我讲吾洗请月嫂,BB好易凑,(第1个有请月嫂)距会帮我!点知道~BB基本都系我凑!仲要BB果阵整日扭肚痛!整日吾睡觉!好拉~等BB满月~距地就周围同人讲话我吾凑仔,系距地个仔(我老公)凑0既!后尾我从我亲戚度听到距地甘讲~我真系眼泪都出晒来,我觉得距地真系好过分!我老公又整天出去同人宵夜拉,饮红酒拉,钓鱼拉!极少陪我!我系佛山又没麦朋友!今日仲嫌我肥!我真嬲到爆炸!我肥为边个呀~又米系为距生BB~仲嫌我肥~我生完之后都一直节食,仲想我点!我真系对距地呢几个人心淡晒,唯一令我觉得不舍的是我2个可爱的BB!      

不到万不得已,未到离婚的节奏。
一定要强大。
想问,楼主老公唔顾家,喺几时开始嘅事。
唔同住都有甘多矛盾。。
其实这个问题,就五关边度人嫁边度人的问题了,都系看缘分和人夹人缘,嫁得岩嫁得好的,个个都相处得好好,这个真系讲五清
家婆始终唔同自己吖妈,忍忍吧~~~
多罢心思在bb身上把 适当扩展下交友圈 带上bb和朋友们去喝杯茶  肥了就带bb去公园散散步
广州人嫁佛山 .好难为你..
支持,顶! 省城嫁入乡下,难为你咯

返回顶部