25小时网_佛山市民生活网

成日被阿妈催结婚,唔通真系随便搵个人嫁咩

我系89年的,今年就快25了,身边的同学朋友一个二个都陆续结婚了。
父母的朋友、同学都凑孙了,所以啊妈日日系屋企啰嗦,话你仲唔快d搵个人拍拖结婚,趁宜家就好去拣了,再迟下就系人地拣你了。
我想讲,唔系我唔想嫁,结婚系一世人的事,勉强唔来,我系果种结左婚打死都唔会离婚的人。
阿妈成日话我要求高,凡事多,但系呢个世界边会十全十美的?
每个人都有缺点,人无完人,但系我遇到的果D男的都好奇葩。
第一种:各方面的条件都好好,但系身高得163-166,我系164,真心接受唔到,好歹都要有170吧。
第二种:生得高的,但又唔系禅桂人,都系里水丹灶比较远的,其实呢个都唔系重点,问题系距屋有三兄弟,全部都系仔。
第三种:生得高又靓仔各方面条件都好好,但系好中意玩中意夜蒲又烂赌。甘的人适合结婚过日子吗?
第四种:开靓车住靓楼,但系就好孤寒,我虽然唔系有钱人,但系又唔至于孤寒的地步。
我都想结婚,但我要求唔高啊。
我只系想搵个身高170以上,有房有份工,有责任心,人品好,对我好,两个人倾得来就够了。
唔通甘都算拜金要求高的女生咩?
你地会唔会因为无人比的压力,就随便搵个人来嫁?

看看我吧!一二三四都不是!
来吧,我就是你需要稳的人
阅仔无数甘讲到!排1234
我只系想搵个身高170以上,有房有份工,有责任心,人品好,对我好,两个人倾得来就够了。
现在的好男人太少了呀
想找个好人难啊,好的男人更难!!!!!
现在的世道好男人是没有了
该到结婚的年龄都是要被催婚的呢
该到结婚的年龄都是要被催婚的呢

返回顶部