25小时网_佛山市民生活网

终于有矛盾了,好郁闷

老公同我已经好头痛了,都好想搬出去住,但而家未有呢个能力,姑囝结佐婚后反黎住已经两年几了,磨磨擦擦我地终于有矛盾,首先家公家婆人好好,但老公同家公两人性格唔夹,平时无一句讲,讲亲实会吵起身,我同家婆都无说话讲,距有咩大细事净识稳个囡讲,所以姑囝同两老感情好好
       而家我同个姑囝见面都无一句讲,由距反黎住个日我就估到有一日会甘样,51节日距老公反黎见到我同老公都唔打招呼,一D礼貌都无,唔怪得出边D人连市场卖水果既姨记见到我都话咩你姑囝甘傻嫁俾捞佬,我话唔系捞佬系广东边界的,而家觉得两老同距地系一家人,我地就系外人甘,感觉结佐婚既囡人都会变的,因为系两个家庭住系一起,姑囝你有无啉下你反黎住成村人都唱衰晒我地屋企,你结佐婚有无幸福过,个老公一年见几次,你甘样结婚有咩用,你既家公家婆系乡下,你老公系出边做也,你同个囡就系外家,你甘样系家咩,也是你自己种的苦果自己吃,而家你仲要将自己种的苦果要外家同你一起分享  

除非分开住不然意见会越得越大
既然改变唔到现实,不如放开心态,不想理会就别理会,何必耿耿于怀
相处好,同住难就系讲紧上述情况喇!!
多点理解,多点宽容啦!!
求你姑仔QQ  救你
相处好,同住难
一屋都系女人,,麻烦大
话你知啦,外地人结婚,系唔会一齐住的。一齐住反而会觉得好奇怪。
系咁噶啦!!
搬出去住咯

返回顶部