25小时网_佛山市民生活网

我劝闺蜜离婚,会唔会不是咁好

我有个闺蜜,系初中同学,大家平时因为结婚后住得吾系几近,所以都系通电话多,见面次数吾多,对距情况吾系太了解,只知道距老公对距好象吾算太好,今年年初,距因为要去广州培训,所以就带埋个女过来我度住,我先知道更多架情况。
  听距讲,距老公平时系屋企开个士多店,我闺蜜系药店度做培训主管的,系我地乡下小县城收入有时都有接近一万文。但距就比较忙,所以个女平时系老公理。但老公平时从来吾买野返屋企,伙食费全部我闺蜜出的,每个月仲要另外比钱距老公,只要有一个月吾比钱距老公态度就会好差。成日带个女去吃洋快餐,只要我闺蜜一出声,就肯定有夫妻大战。
  距话旧年距罗到奖金,林到屋企无冰箱,消毒碗柜,所以就罗左去买返来,距老公吾肯比距买,要比晒钱比距老公,距无比。结果食饭果时讲讲下,距老公将成碟送倒晒我闺蜜面上同头上,好大声甘叫我闺蜜带距自己买架野走。当时吓到距架女当场就哭左,听讲有时吵架起身会打我闺蜜,将距个头撞墙。
  听到我心好痛,因为我闺蜜生得好靓女,以前好多人追的,但距老公就生得好一般,好吾起眼,所以当时我好火,我要个闺蜜返去同个老公离婚,我话以距架实力,自己出来租屋住,请个人接送个女都比衣家开心啦。
  衣家林下,人地话,宁教人打仔,勿教人分妻。我会吾会过分左啊?

人渣,作为男人都要鄙视下
但有个女,点都考虑下吧
虽然你闺蜜个老公真系极品,但你作为朋友都唔好叫距离婚,得闲开解下距就好。毕竟宁教人打仔,莫教人分妻,一个女人工作上再强,离婚带住个细路以后条路都唔会好似你想像中甘好行,万一距后悔了,到时话系听你劝而离婚噶话,朋友都无得做架。
关键系当事人的心态,你闺蜜都愿意的话
关键系当事人的心态
我以事论事,作为一个老公,个男人唔合格,养唔到家要个老婆俾钱要个老婆倒贴不单止仲要打老婆。作为一个爸爸,有冇尽到责任,喺米真喺照顾得个女好?
唔离婚,喺米真喺对个女好?关于呢点,叫佢自己谂清楚。个女睇住个老豆打啊妈,喺米睇得好开心?
任何事都喺讲有冇可持续发展性嘅可能。
你可以讲出自己嘅观点。但喺你亦首先讲明呢个喺你自己嘅观点,讲完唔好再劝唔劝之类,叫佢自己谂,你大不了陪佢去行下街陪下个女玩,反正呢D事都喺需要当事人自己谂通。
同你朋友倾计时向距提供3个方案:1.为个女当无事 2.为个女暂时分住不离婚 3.离婚
要看当事人的心态,是否能接受到距老公甘样,如果距都接受到,你就开解下距就算了,毕竟已经有小朋友了, 离婚还是要三思....
离啦,稳过第个嫁吧
楼主听下就算了,不用出糗主意,毕竟家家有本难念的经,一个巴掌拍不响,你又知你闺蜜无错?我不信咯。好地地的,男的做得甘出,我觉得呢种事不是单方面的。

返回顶部