25小时网_佛山市民生活网

我唔知其他人老公系点,我只希望你无好饮咁多酒

关于你,5多讲。每个人都有优点缺点,我作为老婆一样有。平时对于你的缺点,即使我发了一次又一次的牢骚,你都5改,我最终只能以包容的态度来接受你。
  你可以出去食饭饮酒,但系我只想你遵守两个规则,当为自己的身体当为我着想。
  我只系想你减少食饭饮酒的次数。你出去食饭或者其他娱乐,我知道你免不了肯定会饮酒,但系你是否应该有个量。不要饮甘多,有时候醉着回来,然后回来吵醒我。第二日我同你讲,你左耳入右耳出。苦口婆心劝了改掉,饮少D,但系下次继续。难道你以为真系日醉夜醉长命百岁?我劝告你,不是长命百岁,是棺材开盖啊!
  我真系5知可以再用咩办法令你醒悟,令你明白呢D道理。你改啦,你每次饮完翻来,我觉得好X烦,好X嬲啊!你就不能养好身体同我生个BB吗?
  究竟有咩办法啊?好苦恼啊!

一系唔好出去食饭,出左去食饭就预左要饮酒既啦,除非同距食饭果D人唔饮。既然讲都唔听,就唔好讲了,霖过另外一个办法。
唔饮根本无可能噶!
我老公5饮酒5吸烟5出去蒲,,顶多都系有时同朋友去下宵夜,应酬很少,基本都在家陪着我,其实不太影响收入。
如果你老公喜欢饮酒,咁你都5好管住晒,你辛苦,苣辛苦,何必呢
既然要BB。。就应该节制下。。
你就不能养好身体同我生个BB吗?重点...
叫你家公家婆话下距啦。。。
未生就饮甘多!悲哀了
同他拼酒,他喝多少你喝多少,看看他的态度
其实经常饮酒都可能距有烦恼呢