25小时网_佛山市民生活网

我应该不应该分手好?

我同男友一起2年几了,区对我都几好区系本地人,我系外地人,但系区家境也麻麻地,我屋企都系麻麻地甘,上年年初系我屋企人要求区买多间屋,免得以后同父母同住,(区屋企业得60个房,2间房)结佐婚根本吾够住,区屋企俾佐首期20W,我屋企就买佐台20几W的小车俾我,间屋系区的名,台车系我的名。每次上区屋企食饭区妈话都会讲话我屋全人吾应该买间屋,应该把买屋的首期用来装修下现在里间就可以住,又话我地后生吾识省钱,又话我父母点解要买甘贵的车俾我.....
  因为区个问题同男友吵过N次,本来双方父母就不同意我们一起,可能区父母认为区个仔应该找个本地的女仔,区妈常日话我系外地妹,又话点点点,,自己问我自己对区父母都算好。时不时都买D野俾区父母,过年过节又俾钱区父母...区父母生日我都俾2000区父母买野!就系上年男友俾小车撞入佐院,因小车全部责任,个小车车主吾肯俾医药,男友老豆又话识边个边个,又话点点,无D实际最后还是我自己搞定,我就顶撞过区老豆一次,个次之后区父母就常日嫌弃我这嫌弃我哪!男友入院时我请假照顾区的,区妈仲话我吾识照顾区个仔,我几乎24小时贴身照顾区个宝贝仔了,仲嫌三嫌四!

两只老野对你好大偏见,人地系想个子搵个本地兼有钱噶
其实我想问区阿妈同样的问题,无钱做乜仲带甘大顶帽啊?
讲你又无错  我出社会做咁耐野  宜家都系踩紧单车咋  你乜都无   学咩人买车吖  仲要系20万既车

男方父母又系傻傻地既   作为本地土著  混成咁  得60方物业   讲句唔好听  有D人屋企既厨房都大过佢啊   又唔照下镜  咁既死款  想稳本地都难

买房系你地既角度就唔算投资既   但都保值  供楼当存钱都好啦   都叫做识过日子

我话你啊   你啊 楼主   你啊   你同你家公家婆你爸你妈都系极品呀   几十岁人脑笋都未生埋就系讲你地哩种人啦
仲有啊   日子过得好快   你台20万变黄标眨眼就到   希望你到时候可以储到20万出来啦  哈哈哈
一个有楼,一个有车,一齐就有车有楼噜!
又话无物钱 还要买20几W车 觉得好傻咯 落地先知道满街比楼主贵的BUBU车 还要塞车到啊嘛都吾认得
不如买部 2手 几万的车开下 剩下的拿10万出来装修你男友间屋 以后都是他的了 然后20万剩下 用来以后生孩子后用或者念下有物生意搞下好过啦
据我冇理解错误,就系人地老母想第日同个仔一齐住,但娶个新抱就要分开住,平日连个仔面都见唔到,所以肯定唔中意哩个新抱啦,未过门就抢走个仔!
姑娘呀,可以买台20几w的车,可以俾手期都叫麻麻地?那你让我们买单车都买不起的人情何以堪???
其实讲老实,若果真系林住结婚噶,明知道男朋友系咁噶状况噶话,就真系唔应该买20W噶车。因为假如首期比20W买婚房,同你屋企买20W噶车做嫁妆表面上系一个概念,但其实实际上实用性来讲系非常知唔同噶,比左20W首期噶婚房,假如你仲要同距结婚,咁即系将来你都系要同距一齐供楼的啦。咁若果系咁噶前提成立噶,仲不如拿10W买台代步车,剩余10W作为机动资金,睇情况处理比较好。当然这已经是既成实施噶野就无咩好讲了。最关键都系你觉得你男朋友还可以吗?他觉得你们还能够一齐吗?至于其他野,万事都系有个沟通商量好~~祝楼主好运啦~~