25小时网_佛山市民生活网

老公的一句说话 搞到我火都黎埋

我同老公结婚半年多点,因为结这个婚,我地差人周身债,每个月都要还债,两个人都系打份工,每月的基本开支与比的家用就基本够用而尔,所以我地都唔敢要BB住,林住至小都还个一两年先再作打算,好啦,因为老公个家姐为某D事,同埋个几个月大的BB女搬左翻黎住,奶奶一日到黑都系围住个BB转,平日老公个家姐翻到黎,就变左两个女人围住个BB转,其实都无咩野,反正无犯到我,亦唔关我事,基本上我做完我该做的工夫,我就会走上楼做自己的野,平日亦好小理个BB,好啦,今晚老公走左上楼就话我有野同你讲,我话咩啊,老公就话,其实你平日见到个BB冲凉,你都可以帮下手的,第日你有左BB,我相信我家姐都唔会唔帮手噶,我当时都唔知道点应我老公,就系度办傻话吓,点解噶,我老公就讲了句,算了,无野了。或者你地会话我小气,斤斤计较,但我自己觉得做乜要三个女人围住个BB转呢,况且我真系对个BB无乜感情,连老爷一收工又系围住个BB转,我就真系唔明白,唔通要全世界都要围住个BB转。
讲真,我觉得帮手就无咩可能要你帮手,不过学下亦无妨,亦要睇下你大姑係个咩人,如果好衰啊D,你帮手都未必领情
你应该要学下啊~~甘不理老人家话你太冷血啊
到你有BB的时候。 你就会明白点解距地甘做。。
我觉得距地太紧张个细路仔
真系有D斤斤计较咯...其实你老公既内在意思系想你同距D屋企人关系密D姐,而且凑下BB都好架,都系一家人姐!
中意细路好正常,但又吾系你自己噶所以吾理都好正常,点解要为左面子结婚而搞到周身债吖
成间屋得一个BB,甘多人围住系好正常噶,因为有细路嘅屋企会欢乐好多.
LZ做完自己嘅嘢就走开,可以理解,毕竟你觉得有人凑,而且你都你都有自己嘅嘢要做.
但系甘样就会同个屋企显得格格不入甘咯.
问句使唔使帮手,或者去逗下佢再行开,俾人印象好好多.
再者,你唔中意细路...呢D,可能系你本身就对人哋嘅BB不感兴趣.
我吾知做完你该做的工夫,指的系乜野,但系,一家人,通常情况下,就算吾帮手凑,都会去同个BB玩下甘,你理都吾理就走上楼,比人的感觉系,你吾当距地系自己人。
甘就火。。楼主莫要太不近人情。。

返回顶部