25小时网_佛山市民生活网

有几个女人同我朋友的想法一样

今日同一个几个月无见的朋友行街,讲起拒同老公,我感觉拒认为老公的钱就要全包屋企的开支加埋拒的洗费,拒的钱就应该蓄起一分不花。问题系,拒唔系无钱哦,每个月家婆同阿妈各比几百,加埋都唔够一千,剩低的钱就自由支配啦。拒话自己每个月用得少,每个月起码可以蓄二千蚊。拒都话拒蓄到几万蚊。几个月前拒想买部挨疯问拒老公要钱,拒老公唔同意。我米话,你又唔系无钱,买几部挨疯都够啦,洗乜问你老公拿啊?拒就无出声啦。又同我讲:银包里面果百几蚊都系老公比的
  从来我都觉得自己赚钱自己洗,自己有钱洗乜要问老公要钱。而阿妈教落女人一定要自己有钱,如果自己想买野都要问男人要,都要睇男人面色的话,甘做女人实在太无用。所以我同BF一齐几年,我都好少要拒洗钱。
  我想知有几多女人同我朋友的想法一样觉得老公全包家庭仲有自己的洗费系天经地义?又有几个男人愿意?
  如果男人负担得起又愿意甘做,甘就无话可说。

结婚了,,跟没结婚想法可能有点不一样... 不过挪钱要睇面色,,,觉得还是自己使自己D算了...除非距自愿比...好似我同学甘结婚有左之后无上班,距老公隔一段时间就会比D钱距,距出街又比D钱距甘....所以自5自愿比好紧要...
你老友醒目就真
我妈教落女人一定要有私房钱,五好留甘多比个佬,有咩想要叫个佬买,私房钱系用来救急的,没什么大事情就不要用,有什么想要就叫老公买“
绝对系无的``想太多了``
对!如果拍拖个时,七八成以上费用都系男人出的话,估计五会好到边…
楼主   你妈真系害左你咯    女人吾识使男人钱    到头来只会害左自己

应该等你老公养成俾老婆使钱系应份既哩种习惯   你使多d佢就会努力赚多d   另外  男人有多余钱就身痕
关键看姿色,无姿色林五店老公,仲想罗钱?!你朋友靓女来的吧
楼主,你呢D叫忠忠直直终须乞食。
你咁做,个男人都会冇乜责任感,冇养家养老婆嘅感觉。而且万一真喺有乜事,你就死到直。唔喺话样样事都要问个老公罗钱,楼主个朋友有D过火。但咁嘅方向喺冇错。
我觉得楼主朋友噶想法有D偏激,既然结婚了,自己存私房钱无所谓,但无理由乜都要老公买,老公送吧?当然,个老公愿意出就无问题,但总觉得依D女人太自私,夫妻关系迟早出问题。