25小时网_佛山市民生活网

楼主: SAWADIKA

有几个女人同我朋友的想法一样

还有一个问题,你话屋企开支佢老公负责,买水果手机问老公拿钱。咁或者系呢笔费用比较大,想老公赞助呢?咁平时出去饮饮吃吃,佢自己买衫买裤之类嘅,自己日常所用的钱,系佢自己还是老公呢?佢话钱包几百蚊老公比,咁或者佢用嘅远远超于呢个数,边个埋单呢?过年过节比两边老人家嘅钱又系边个埋单呢?所以结婚后两公婆的洗费用途,只有佢地自己知道了
我林楼主肯定末结婚,我觉得你朋友好劲啊~~甘样的做法聪明~~
我妈无教过我,但我家婆就教落,女人一定要掌握家庭的经济大权,距信我多信过距自己个仔。因为男人一般很大方且爱面子,身上有几多就用几多,达人身为男人都认为男人有钱就身痕,你觉得呢?
为左下一代跟家庭的稳定,女人必须会持家和掌控钱。我男人就好自觉,有钱就自动存入我卡,自己留几百加油同买烟。
我经常同我D男同事讲,俾左老婆的钱,才是你的钱,在你身上的钱,迟早是别人的钱。(同事喜欢赌两把)
洗男人钱又点喔。不过我唔好似你个F甘的。我LG每个月都俾晒D钱我,自己留D洗。买手机要买部靓的俾我,自己用差的。我想买咩基本就买,大件物品我会问吓距,一般我中意距都话好的。
结左婚就唔同拍拖果阵啦,我觉得家庭大的钱系老公要给的,小钱自己有的话可以唔计较啦
拍拖到结婚.未使过老婆钱..还要比老婆使用...真心觉得好累...自己又要养两台小车.如果老婆识得体谅5问拿钱的就是好老婆...
你个老友。。女性朋友啊 。。。绝对系铁公鸡。。。。妈的咁扑街都有噶。。。用老公噶钱就天公地道。。。自己噶就收收埋埋当私己钱。。。头家如何共同经营啊。。。我同事啊添都唔系咁噶啦。。。
原来结婚系这么恐怖!
嗯~我欣赏你不花男人钱的精神,至于对不对~各花入各眼
婚前洗钱和婚后洗钱无两样,都是小数我付大数他付,无比咩钱我洗,帮我车加油。家用每月两千比家婆他付,老公对我说就是自己份工资够我平时买衣服买零食五洗问距拿就得了,所以我一直都蓄到钱。。哈哈